sportmassage

Wat is sportmassage?

uitvoeren sportmassage

Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaam of lichaamsdeel van een gezonde sporter. Het doel is om de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren, eventuele blessures sneller te laten herstellen en de gevolgen van een sportblessure weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen door vermoeidheidsverschijnselen te verminderen. Door de afvalstoffen uit de spieren te masseren ontstaat een betere doorbloeding van de spieren waardoor de kans op blessures wordt verminderd. Door middel van diverse massagetechnieken op het lichaam worden er prikkels gegeven aan het lichaam. Deze prikkels brengen in het lichaam reacties teweeg en moet leiden tot herstel van het evenwicht in het lichaam. Als het evenwicht verstoord wordt door overbelasting ontstaan er verschillende reacties. Deze reacties zijn onder andere vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming. Sportmassage kan ervoor zorgen dat deze reacties verminderen of in zijn geheel verdwijnen. Ook kan deze vorm van massage ervoor zorgen dat het ontstaan van deze reacties wordt verminderd en heeft dus een preventieve werking. Sportmassage heeft een ontspannende werking op het lichaam, daarom is het ook voor niet-sporters een aanrader. Ook niet-sporters kunnen dezelfde reacties hebben als sporters. Dit komt bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding, stress of andere redenen.

interieur Lilawadee sportmassage We onderscheiden in de sportmassage twee soorten massages:

  • Een sederende sportmassage die wordt gegeven na een lichamelijke inspanning met als doel het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht uit de spieren en het ontspannen van de spieren.

  • Een stimulerende sportmassage die wordt gegeven voorafgaand aan een lichamelijke inspanning met als doel de spieren zo goed mogelijk te laten doorbloeden om eventuele blessures te voorkomen. Dit kan als onderdeel van de warming up toegepast worden voor een training of wedstrijd.

knop espo kwaliteitsregister

Afhankelijk van het doel van de massage, sederend of stimulerend, worden de handgrepen, het tempo en het accent op de spiergroepen aangepast. De sportmassage gebeurt op een gezond lichaam. De behandeling van ernstige blessures gebeurt door een arts of fysiotherapeut. Na de behandeling door een arts of fysiotherapeut kan deze de eventuele nabehandeling overlaten aan een sportmasseur. Deze kan bijvoorbeeld een ondersteunende tape/bandage aanleggen en door massages de spieren in conditie houden. Ook kunnen adviezen over bijvoorbeeld voeding, kleding, schoeisel en hygiëne worden gegeven.

Lilawadee is gecertificeerd sportmasseur.

 

 
Boek nu!


footer img

beeldmerk Lilawadee

Openingstijden

  • Maandag 10:00 - 18:00
  • Dinsdag 10:00 - 18:00
  • Woensdag 10:00 - 18:00
  • Donderdag 10:00 - 19:00
  • Vrijdag 10:00 - 19:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten

Adres

Lilawadee massage & communicatie
Benoordenhoutseweg 23
Room 203
2596 BA Den Haag

tel : 06 1888 54 65
email : info@lilawadee.nl

Taalkeuze: